Mijn werkwijze

 

werkwijze

 

aandacht en hervinden van je kracht

 

Meer dan 60 jaar geleden ben ik geboren als jongste in een gezin van 10 kinderen. Veel en te vroege verlieservaringen hebben mij geleerd dat het leven niet alleen maar bergopwaarts gaat. Stilstaan en passen achteruit horen erbij. Door te accepteren of te veranderen maar in ieder geval door de draad steeds weer op te pakken heb ik mijn leven vorm en waarde gegeven. Zo in het leven staan, vormt voor mij de basis in mijn werk. En ik neem jou hier graag in mee zodat jij jouw leven meer in eigen hand kunt nemen.

 

Mijn vaardigheden:

 

Luisteren: ik luister echt naar je, zonder oordeel, zonder het stellen van diagnoses, zonder gebruik te maken van classificaties enz. Je krijgt alle ruimte om vrijuit te vertellen over je twijfels, waar je last van hebt. Over hoe je je het ene moment en het andere moment voelt. En over wat je mist en over wat je graag zou willen.

Doorvragen: 
je past je levensverhaal aan. Dat doet iedereen. Je kunt niet alles vertellen, dus je vertelt wat goed aansluit om te kunnen blijven functioneren en om niet afgewezen te worden. Wat je meestal voor de buitenwereld verborgen houdt, maar wel essentieel is voor hoe je nu functioneert, wordt verteld. Wat je onbewust over jezelf weet, komt naar boven. 

Begeleiden van veranderingen: bovenstaande inzichten vormen een start voor het veranderingsproces. Maatwerk staat hierin centraal. Jij werkt aan jouw doel en ik help jou daarbij. Daarnaast leer je hoe je zelf ook andere doelen kunt bereiken.

 

Klik hier voor informatie over wat ik aanbied: